Tripjes

NLdoet en ik doe mee!

NLdoet en ik doe mee

Nagels lakken en vijlen van oudere mensen. Niet het eerste waar je bij mij aan denkt. Toch deed ik het afgelopen zaterdag. En het was nog leuk ook!

Elk jaar organiseert het Oranje Fonds NLdoet. Een grote vrijwilligersactie waarmee mensen gestimuleerd worden om een dagje iemand anders te helpen. Een super leuk initiatief. Enthousiast geworden door de spotjes zoeken Paula en ik iets uit in de buurt van Rotterdam. We twijfelen tussen een verwenmiddag voor ouderen en helpen een gemeenschappelijke tuin voor ouderen zomerklaar te maken. Omdat we vrezen dat het die dag regent, kiezen we voor de binnenoptie en gaan voor de verwenmiddag.

Alleen nagels lakken

Binnen tien minuten worden we gebeld door de activiteiten begeleidster die de middag organiseert. Ze vraagt ons of we de ouderen komen knippen, of dat we pedicure of manicure gaan doen. We mogen ook wat eerder komen om onze tafel in te richten. Ehhhh…  Nou alleen nagels lakken stond toch ook in de omschrijving? We hangen op en gieren het uit. Waar beginnen we aan!  Maar we zetten door. Hup, uit die comfort zone!

NLdoet

Verwenmiddag

Op een zonovergoten zaterdag is het zo ver; de verwenmiddag. We gaan op weg naar de locatie. Onderweg zien we iedereen lekker buiten in de weer. Oh nee, we hadden toch voor die tuin moeten kiezen. Het is mooi weer, en planten verpotten kunnen we tenminste. De moed zakt ons in de schoenen. Eenmaal binnen vinden we ons tafeltje tussen de masseuses en schoonheidsspecialisten. We stallen dapper onze nagellakjes uit en wachten op de eerste dames.

Nagels vijlen?

NLdoet Laura met nagellakNa een beetje de kat uit de boom kijken, waagt een dame de stap richting onze tafel. We mogen aan de slag! Ze wil haar nagels gevijld hebben. Oeps, we hebben geen vijl. Onze buren zijn zo aardig om die aan ons te lenen. Na wat gestuntel ontspant iedereen en gaat de eerste tevreden klant weg met gelakte en gevijlde nagels. Het is eigenlijk gewoon harstikke leuk om te doen. En zo slecht lakken we de nagels ook niet. Best goed zelfs!

Lekker eerlijk

De dames zijn in ieder geval tevreden en nemen het ervan die middag. Ik vind het vooral leuk dat deze Rotterdammers zo lekker eerlijk zijn en recht door zee. We kunnen een leuk praatje maken en krijgen een klein kijkje in het leven van deze mensen. Ik hoor van alles over een schilderhobby, leuke kleinkinderen, wat geroddel over elkaar en een avondje uit. Volgens mij gaat iedereen tevreden weer naar huis.

Vrijwilligerswerk is leuk

Als je mij zou vragen of ik het volgend jaar weer ga doen, zeg ik volmondig ja! Het is leuk om iemand een goed gevoel te geven. Eigenlijk wist ik dit al wel, want dit is niet de eerste keer dat ik vrijwilligers werk doe. Ik ben al twintig jaar vrijwilliger bij de Wassenaarse Reddingsbrigade als lifeguard en zweminstructeur. Ook ben ik een tijdje schuldhulpmaatje geweest. Maar dit is weer een andere manier van vrijwilligerswerk. Het is maar een dagje en het vliegt voorbij.

Als ik jou vraag of je volgend jaar ook meedoet wat zeg jij dan? Is vrijwilligerswerk ook iets voor jou?

NLdoet oorkonde

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.