Tripjes

Yoga op de snelweg

Yoga-A13

Daar lig ik dan om 6.00 ‘s ochtends op het koude asfalt van de A13. Onder begeleiding van een hippe yogi master wring ik me in allerlei rare bochten. Waarom ik dit doe? Nou eigenlijk gewoon omdat het kan. De snelweg is afgesloten en er worden allemaal activiteiten op georganiseerd. Een kans die ik niet snel nog een keer zal krijgen.

Een paar weken geleden zag ik de aankondiging voorbij komen: de A13 wordt afgesloten en er wordt een park van de snelweg gemaakt. Dat klinkt leuk! Even twijfel ik of dit bericht wel echt is. Het is tenslotte 1 april als ik het bericht lees. Maar een paar dagen erna staat het er nog steeds en kun je kaartjes bestellen.

Klaar voor de yoga

Zon op zien komen

De dag is in verschillende tijdblokken ingedeeld en mij lijkt het blok van 6.00 uur tot 8.00 uur leuk. Ik zie al romantische taferelen voor me waarin ik de zon zie opkomen vanaf de lege snelweg boven de skyline van Rotterdam. Dat er tijdens dat tijdblok yoga wordt gegeven vergeet ik voor het gemak even. Daar hoef ik toch niet persé aan mee te doen? Een beetje kijken en fotografen klinkt mij beter in de oren. Ik licht de girlfriend in dat we dit gaan doen, bestel de kaartjes en denk er verder niet meer echt aan.

Ontbijt is belangrijk

Maar dan is het vrijdagmiddag, de dag voor onze yogales tijdens ‘flaneren op de flyover’. We zijn zeer content over het eettentje dat we hebben uitgezocht om te ontbijten nadat we klaar zijn met de yoga. We verheugen ons al op alle lekkernijen van de menukaart van Baker & Moore. Het ontbijt is tenslotte de belangrijkste maaltijd van de dag, zeggen ze toch? Dan kunnen we dat maar beter goed aanpakken. Ineens realiseren we ons dat we voor de yoga misschien ook wel spullen nodig hebben. Bestie Marloes helpt ons uit de brand. We mogen van deze übersportieve chick twee matjes lenen. Gelukkig, zo lijkt het nog wat met ons. We zetten de wekker om 5.00 en gaan vroeg onder de wol.

Baker & More

Zo vroeg…

Ergens midden in de nacht klinkt de wekker. Tenminste, zo lijkt het. De girlfriend en ik kijken elkaar aan en vragen ons af waarom we dit ook alweer gaan doen. Oh ja, dit was leuk ofzo. We hijsen ons in onze professionele yoga outfit (lees: trainingsbroek, capuchontrui en sneakers) en stappen op de fiets. Het is best grappig om een uitgestorven Rotterdam te zien. Tja, welke idioot is er op dit tijdstip dan ook wakker? Bij de flyover aangekomen blijkt toch dat we niet de enigen zijn. Er komen langzaam zo’n 100 man (vooral vrouwen eigenlijk) aan. We trippelen allemaal achter de yogi master aan de snelweg op.

Rekken en strekken

We zijn er klaar voor. Alle matjes liggen op de grond en iedereen staat klaar. Van het plan om alleen te kijken en foto’s te maken komt weinig terecht. Iedereen doet mee, dus ik ontkom er ook niet aan. We rekken en strekken en wringen ons in rare bochten en standen. Als het niet zo koud zou zijn, zou ik er misschien best van kunnen genieten. Sommige dingen werken best rustgevend, maar andere poses meer op onze lachspieren. Ondertussen komt de zon op, en is het echt wel een aparte ervaring om daar op die snelweg te staan.

Skyline Rotterdam

Geweldige ervaring

Net op het moment dat ik denk dat ik mijn vingers echt niet meer voel van de kou is de les afgelopen. Iedereen pakt weer in en loopt weer terug. Op dat moment is de skyline van Rotterdam goed te zien in een waterig ochtendzonnetje. Heel erg gaaf. Er heeft zich ook een heel rijtje fotograferen verzameld die dit beeld vastleggen. Daar moeten vast wat mooie foto’s tussen zitten! Wij gaan snel naar huis en warmen ons eerst op voordat we gaan ontbijten. Want die beloning hebben we zeker verdiend.

Al met al vind ik het een hele leuke ervaring. Misschien dat yoga niet helemaal mijn ding is, de kou helpt daar ook niet echt bij, maar de hele ervaring en het uitzicht is geweldig! Het was het zeker waard om hiervoor vroeg mijn bed uit te komen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.