Wat zijn de laatste ontwikkelingen op Instagram?

Ontwikkelingen op Instagram

Zoals bij elk social media platform blijft ook Instagram zich constant ontwikkelen. De laatste tijd zijn er een aantal nieuwe dingen te vinden en te verwachten op Instagram. Ik laat ze jou zien.

Reels remixen

Een tijd geleden zijn de reels geïntroduceerd op Instagram. Dat is de mogelijkheid om korte filmpjes op te nemen van 15 tot 30 seconden, die je in de app kunt bewerken. Je kunt er tekst, stickers en muziek overheen plakken. Vergelijkbaar met TikTok eigenlijk. Maar TikTok had een functie die reels op Instagram nog niet had. Namelijk het mixen van twee video’s. Sinds kort is dat ook op Instagram mogelijk. Je kunt een bestaande reel van iemand anders gebruiken en daar jouw eigen reel naast zetten zodat je een soort ‘duet’ kunt maken. Vooral leuk als het andere filmpje ook echt de mogelijkheid geeft voor interactie bijvoorbeeld door stiltes te laten vallen waar je dan zelf op kunt reageren.

Reacties op stories

Instagram test een nieuwe manier om reacties op stories te laten zien. Normaal gesproken krijg je via een DM een melding dat iemand een reactie op jouw story heeft gegeven. Bijvoorbeeld als iemand met een emoji heeft gereageerd. Als je jouw eigen story bekijkt om te zien hoe vaak het is bekeken zie je dus niet de reacties, deze verschijnen in je DM. Instagram test nu de functie dat je wel direct in je story kunt zien dat er een reactie is gegeven. Je ziet dan een bolletje met de profielfoto en de emoji waarmee de persoon heeft gereageerd. Een beetje hetzelfde idee als hoe je reacties ziet in een livestream.

Likes verbergen

Het lijkt toch echt waarheid te worden. Het gerucht dat al heel lang de ronde doet, is dat Instagram de likes wil verbergen onder posts. Er gaat binnenkort getest worden met de mogelijkheid om het aantal likes dat je op een post krijgt te verbergen. Voor andere gebruikers is dit dan onzichtbaar, maar je kunt zelf achter de schermen nog wel zien hoeveel likes je hebt. Gebruikers kunnen via een paar stappen nog wel bekijken wie jouw post hebben geliked. Dit kunnen ze dan eventueel bij elkaar optellen, maar dat kan wat tijd kosten.

Als je de functie aanzet om likes te verbergen, betekent dit dat je zelf ook bij andere gebruikers niet meer kunt zien hoeveel likes zij hebben. Een van de redenen dat hiermee getest gaat worden, is om te proberen op deze manier de sociale druk op social media iets te verlichten.

Wil jij meer weten over het gebruik van Instagram en de laatste ontwikkelingen? Doe dan mee aan een van mijn trainingen; de training Basisvaardigheden Instagram Zakelijk en Instagram Zakelijk Plus.