De swipe up functie verdwijnt op Instagram

Op elk social media platform verandert er wel eens wat in de mogelijkheden. Deze keer is de swipe up functie aan de beurt op Instagram. Vanaf heden stopt Instagram met het aanbieden van deze functie. Maar er is goed nieuws; er komt een andere optie voor in de plaats.

Wat is de swipe up functie?

Op Instagram kunnen mensen met meer dan 10.000 volgers of een blauw vinkje een link toevoegen in hun stories. Een link naar een andere website buiten Instagram. Om op deze link te klikken moet je omhoog vegen over je scherm oftewel; swipe up. Deze functie is natuurlijk erg handig als je mensen naar een locatie wil leiden waar je meer informatie kunt geven over een onderwerp waar je in je stories over vertelt.

Maar verdwijnt de link functie dan helemaal?

Nee, de optie om een link toe te voegen aan je stories verdwijnt niet. Maar de swipe up wel. Er komt dus een andere manier waarop je een link kunt delen. Dat kun je vanaf heden doen door een link sticker toe te voegen aan je stories. Net zoals je een hashtagsticker, locatiesticker of vermeldingssticker plaatst. Als bezoekers op je linksticker klikken komen ze op de betreffende website terecht.

Nog niet voor iedereen beschikbaar

Het goede nieuws is dat deze sticker wat meer opvalt dan de swipe up functie en mensen er sneller op klikken. Het slechte nieuws is dat deze optie vooralsnog nog steeds alleen beschikbaar is voor accounts met meer dan 10.000 volgers of een blauw vinkje. Het is mogelijk dat dit in de toekomst verandert want er wordt wel met de optie getest onder gebruikers. Het is dus even afwachten of en wanneer iedereen er gebruik van kan maken.

Wil je na het lezen van deze blog nog meer weten over het zakelijke gebruik van Instagram? Schrijf je dan in voor de training Basisvaardigheden Instagram Zakelijk of Instagram Zakelijk Plus. Ook als 1-op-1 training te boeken.