Ik ben ondernemer, maar hoe nu verder?

Inmiddels ben ik een week verder en Ohlalau begint vaste vorm aan te nemen. Na een overweldigend aantal succeswensen is de motivatie groot om er iets moois van te maken.

I did it!

Vorige week maandag heb ik mij bij de Kamer van Koophandel ingeschreven met mijn eigen onderneming. Oke, daar sta je dan met de verse papieren onder de arm. Na de eerste blijdschap van: ‘Yes, I did it!’, volgt: ‘Waar zal ik eens beginnen?’. Want dat inschrijven is natuurlijk maar een kleine stap. Ja, het is dan wel allemaal officieel, maar er moet nog meer geregeld worden.

Geld moet rollen, ehh storten

Ik begin met het aanvragen van een zakelijk rekeningnummer. Ervan uitgaande dat ik uiteindelijk iets ga verdienen lijkt mij dit een handige stap. Dat geld moet ergens op gestort worden en voor de overzichtelijkheid is een nieuwe rekening fijn. Ik vul een online formulier in, word teruggebeld door een vriendelijke dame die mij veel succes wenst, ‘Jaaa, bedankt!’, en de papieren gaan op de bus. Stap 1 is volbracht.

 Don’t mess with de belastingdienst

Dan het aanvragen van een VAR verklaring. Ik lees mij een beetje in, vraag advies aan vriendinnen en vul de aanvraag in. Ook dat gaat eigenlijk supersimpel. Tenminste de verklaring is binnen, dus ik heb het vast goed gedaan. Straks alleen nog voor de eerste keer de belastingaangifte invullen. Ik vind de belastingdienst toch altijd een beetje eng. Bang om iets fout te doen. Don’t mess with de belastingdienst. Maar daar laat ik me niet door weerhouden. Dat komt vast helemaal goed. En anders schakel ik wel een hulplijn in. Vrienden, jullie zijn gewaarschuwd!

Extra boost

Francesca kookt WeekkalenderIn de tussentijd werk ik ook aan mijn zichtbaarheid online. Want die dingen regelen is leuk allemaal, maar mensen moeten ook weten wat ik doe. Hoe kom ik anders aan opdrachten? Ik pas mijn website Ohlalau aan en werk mijn LinkedIn profiel bij. Elke keer krijg ik weer veel complimenten en felicitaties. Blijkbaar is het toch wel stoer om dit te doen. Het geeft mij ook een enorme boost en veel energie waardoor ik graag aan de slag wil. Een extra boost krijg ik als ik een exemplaar ontvang van de Eetkalender 2016 van Francesca Kookt! en Wendy Pronk (Deedylicious). Ik heb hen geholpen met het redigeren van deze kalender en zie nu het resultaat van mijn opdracht. Supergaaf en leuk om bij zo’n project betrokken te zijn.

Geen safari

Ondanks dat ik echt superveel zin heb in deze nieuwe periode, vind ik het soms ook wel een klein beetje spannend. Al die nieuwe dingen regelen. Dan zie ik beren en leeuwen op de weg terwijl ik op dat moment niet op een safari zit te wachten. Maar hé, van altijd maar hetzelfde wordt het leven ook niet veel spannender. Dus ik stop die beren en leeuwen weer in hun kooien. Want ik kan dit! Stepping out of your comfort zone, is het beste advies wat ik gekregen heb. Kan ik straks voor jou verder uit mijn comfort zone stappen?

Ola,
Laura

Life begins at the end of your comfort zone

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.