Ohlalau is offcieel gestart!

En dan heb je ineens een eigen onderneming. Nou ja, ineens… ineens… Zo ineens was het nou ook weer niet, na wikken en wegen waag ik de sprong in het diepe.

whatififallDat kun jij toch helemaal niet?

Al een lange tijd loop ik met het idee rond: iets voor mezelf beginnen. Dat iets moet dan zijn op communicatiegebied. Dus schrijven, vormgeven, evenementen organiseren, ik vind het allemaal leuk. Maar tegelijkertijd klinkt er een stemmetje in mijn hoofd: ‘Dat kun jij toch helemaal niet?’ en ‘Dat kunnen anderen toch veel beter?’. De eeuwige criticus in mij maakt, dat ik mijn plannen steeds weer uitstel. Want stel je voor, dat ik gelijk heb? Dat zou me toch een afgang zijn!

Het begint toch te kriebelen

Ik laat de plannen varen en stort me weer volop in de sollicitaties. Er moet natuurlijk wel gewerkt worden. Maar ik merk dat het solliciteren lastig is met zoveel kapers op de banenmarkt. Ondertussen word ik door vrienden af en toe gevraagd om wat voor ze te doen. Een tekstje schrijven, iets voor social media verzinnen, fotograferen en wat redigeren. Ik heb er veel plezier in en merk dat het toch weer begint te kriebelen. Het zou toch leuk zijn als ik hier ook geld mee kan verdienen. Een positieve reactie op een ‘opdracht’ en een inspirerend netwerkgesprek geven mij dat laatste duwtje: ik ga voor mezelf beginnen!

Net dat beetje extra

De argumenten om het niet te doen, vliegen nog een laatste keer door mijn hoofd maar ik kan ze inmiddels weerleggen. Als ik het niet zou kunnen, waarom zouden mensen mij dan vragen om iets voor ze te doen? En dat er anderen zijn die iets beter kunnen, tja dat zal altijd wel zo zijn. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik niet goed ben! En die eeuwige criticus in mij, zorgt er juist voor dat mijn werk nét een beetje extra krijgt. Ik moet het gewoon proberen, want altijd blijven dromen en het niet doen. Dát zou pas een afgang zijn!

bigthingsBeginnen maar

Vanaf gister ben ik dus officieel voor mezelf begonnen als Ohlalau. Ik ga van alles doen op het gebied van communicatie. Stiekem vind ik het wel een beetje spannend, maar ik heb er vooral heel erg veel zin in. Natuurlijk moet ik nu ook veel praktische dingen uitzoeken, al wil ik eigenlijk gewoon heel snel aan de slag. Heb je dus een tekst die geschreven moet worden, heb je content nodig voor social media, een mooie visual of een scherpe blik voor het redigeren van een artikel? Denk dan eens aan mij. Natuurlijk kunnen we ook gewoon kletsen over spannende nieuwe ideeen. Vind ik leuk namelijk.

Hoor ik eens wat van je?

Ola,
Laura

Ohlalau is gestart

 

Bron afbeeldingen: Pinterest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.